Select Page

Vliegende klokken lossen lading naast de luchthaven

Vliegende klokken lossen lading naast de luchthaven

Vandaag had in de wijk Langbaanvelden de paaseierenraap van de plaatselijke buurtgroep en de Gezinsbond plaats. De paasklokken hadden gul gestrooid.

Verantwoordelijke Luc Van Ocken van de Gezinsbond Deurne Zuid moet even nadenken. De hoeveelste keer rapen de kinderen in deze buurt nu al paaseieren? Hij houdt het op de 13de keer. Van Ocken: “We doen dit samen met de buurtgroep Langbaanvelden. Op het hoogtepunt, toen er nog veel kinderen in deze buurt woonden, kwamen we toch aan een 120 jongens en meisjes.” Maar ook vandaag zakken een 60tal kinderen samen met hun ouders naar deze buurt af. Ze moeten naar gelang hun leeftijd een bepaald aantal geplastificeerde eieren vinden die ze dan kunnen inruilen voor het echte chocolade spul en ze krijgen nog wat geschenkjes bovenop.

Johny Geurts en Erwin Campers coördineren de activiteiten van buurtgroep Lanbaanvelden. Zij bereiken een 250 tot 300 buurtbewoners. Erwin Campers:” Wij organiseren regelmatig activiteiten zoals een zomer BBQ en een Kerstdrink of deze paaseierenraap. Soms doen we mee aan de lentepoets en nu in september willen we een film spelen. Wij proberen ook nieuwe buren te verwelkomen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)