Select Page

Antwerp Phantoms maakt van nood een deugd

Antwerp Phantoms maakt van nood een deugd

Aangezien momenteel in de Vlaamse sportsector ‘Code Oranje’ heerst, zijn ijshockeywedstrijden voor reeksen ouder dan U12 door de Koninklijke Belgische Ijshockeyfederatie voorlopig opgeschort. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, maakt ijshockeyclub Antwerp Phantoms van de nood een deugd.

De club startte afgelopen zondag 18 oktober met de Antwerpse Ijshockey Academie (Antwerp Ice Hockey Academy – AIHA). “Aangezien er heel wat wedstrijduren zijn vrijgekomen door de verplichte Corona-stop, proberen we die uren zo zinvol mogelijk te gebruiken,” legt clubmanager en bezieler Sieg Van den Bosch uit. “Door een gebrek aan ijstijd wegens exponentiële groei van het aantal teams binnen onze club hebben we vijf jaar geleden onze Academie moeten stopzetten. Nu er door Corona extra ijs door opgeschorte wedstrijden vrijkomt, willen we die uren zo productief mogelijk gebruiken.”

De ijshockeyclub blikt vooral vooruit naar de toekomst. “We willen in elk geval cluboverschrijdend werken met regelmatige sessies verspreid over het ganse jaar inclusief vakanties en zomerstages,” stelt Coach Patrick Van Noten. “Met het nieuwe ijsbanencomplex van SportOase krijgen we twee ijspistes ter beschikking en dit unicum in België willen we dan ook ten volle benutten. De nadruk ligt op het vervolmaken van technische vaardigheden, zoals schaatsen, passing, shooting en goaltending.”

De Academie is niet alleen voor de jeugd. “Ook volwassenen die op latere leeftijd willen starten met ijshockey zullen welkom zijn,” aldus de clubmanager. “We gaan de lat hoog leggen. Onze coaches zijn allemaal IIHF-gecertificeerd en we zijn een van de weinige Belgische clubs met twee IIHF Level 3 coaches. Het nieuwe complex zal niet alleen de nieuwe thuishaven van Antwerp Phantoms worden, maar ook een opleidingscentrum voor iedereen die zijn vaardigheden wenst bij te schaven, ongeacht clubkleuren of leeftijd.”

Meer dan dertig enthousiaste jeugdspelers namen alvast deel aan de eerste sessie van de Academie, verdeeld over twee leeftijdsgroepen en skill levels, met 16 aanwezigen in de 1ste groep (U12) en 17 in de 2de (12+). Corona-proof uiteraard. Allemaal stapten ze na anderhalf uur vaardigheden bijschaven moe, maar voldaan van het ijs.

Bekijk alvast de videoclip hier: https://youtu.be/dwmOgduJIT8

Christian Pierre

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)