Select Page

Antwerp Phantoms sluit competitieseizoen af met drie kampioenstitels

Antwerp Phantoms sluit competitieseizoen af met drie kampioenstitels

Wat een topseizoen voor ijshockeyclub Antwerp Phantoms! Het fanionteam pakte onlangs de Belgische titel in Divisie 1 en won afgelopen zondag 3 april tevens de finale van de inaugurale Beker van Vlaanderen. Bovendien kroonde het team actief in Divisie 3 van de Adult Non-Checking League zich ook tot Belgisch kampioen na een haast foutloos parcours met slechts 1 nederlaag. Drie mooie prijzen om het 50-jarige jubileum van de club te vieren. De nieuwe ijsbaan Sportoase Groot Schijn huisvest amper een half jaar na opening een ware kampioenenclub.

Na de succesvolle nationale campagne in Divisie 1, presteerde het fanionteam van de club ook heel mooi in de nieuwe, gelijklopende competitie voor de Beker van Vlaanderen. In de voorronde eindigden de Antwerpenaren bovenaan de ranking. In de play-off ronde op zaterdag 2 april zette Phantoms in Kortrijk het Team van HYC Herentals opzij na eerst een achterstand aan het begin van de wedstrijd te hebben weggewerkt. Winst zette de Sinjoren in de finale in eigen huis tegenover rivaal Olympia Heist-o/d-Berg. Ook hier knokten de Phantoms zich terug in de wedstrijd na een achterstand en wonnen deze finale overtuigend met 8-2.

“Met de ijsbaan-perikelen hebben we bewust een stapje teruggezet en de grensoverschrijdende competitie BeNeLiga aan ons laten voorbijgaan,” aldus Technisch Directeur Patrick Van Noten. “Na COVID waren we ons tevens ervan bewust dat dit geen gemakkelijk seizoen zou worden. Iedereen wil trouwens winnen van een team dat BeNe-ervaring heeft. Het was dan ook een sportieve uitdaging om met een zeer jong team deze dubbel te halen dit seizoen. Vanaf de aanvang zijn we de competitie sterk gestart met vooraf goede voorbereidingen tegen Duitse teams. Halverwege het seizoen merkten we dat de andere teams ook progressie maakten, maar steeds wisten we verweerwerk te bieden en stonden andere spelers weer op in ons team. Naast twee kleine misstapjes, schaatsten we een feilloos parcours. Na de verhuis naar de nieuwe infrastructuur in Sportoase Groot Schijn was de motivatie van heel het team, de staf en het ganse clubbestuur aanwezig om prijzen te pakken. De finale van de Beker van Vlaanderen was het laatste loodje. Het ganse weekend heeft echter iedereen zijn eigen bijdrage geleverd zoals we hadden gevraagd en dit heeft zich uiteindelijk vertaald in het beoogde resultaat. Een mooi staaltje van teamwerk. Dankzij spelers met een mix aan vaardigheden met toch wel een grote instroom uit onze eigen jeugd hebben we dit resultaat kunnen neerzetten. Nu is het heel belangrijk deze groep nog verder uit te bouwen en volgend seizoen te bevestigen,” aldus Patrick Van Noten.

Opmerkelijk feit: zowel in de nationale competitie (117 GA-39 GA) als in de bekercompetitie (49 GF-16 GA) incasseerde Phantoms het minste goals tegen en in beide competities bevinden zich een aantal Phantoms-spelers bovenaan de lijst van de topscorers, met Patrick Van Noten Jr. als absolute leider.

Christian Pierre

Foto boven: Belgisch kampioen DIV1 & Winnaar Beker van Vlaanderen

Foto onder: Belgisch kampioen DIV3

(Foto’s: Diboschki Fotography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)