Select Page

Deurne Spartans blaast warm en koud…

Deurne Spartans blaast warm en koud…

Zaterdag: warm.

Na een maand pauze door ‘code oranje’ en het EK U23 trok de vaderlandse competitie zich in de hoogste klasse opnieuw op gang voor de laatste rechte – nu ja – lijn naar de Belgian Series ( finale van het baseballseizoen ).

De Spartanen begonnen aan het laatste luik van 8 wedstrijden met 2 wedstrijden voorsprong op naaste concurrenten Brasschaat en Borgerhout, dit mede doordat Spartans 2 terechte forfait-overwinningen in de schoot geworpen kreeg. Je kan zeggen dat Spartans de plek in de playoffs in eigen hand heeft maar dan mag er natuurlijk niet verloren worden van de teams die onder de 2 belagers in de rangschikking geklasseerd staan.

De eerste opdracht was er daar één van. Afgelopen weekend nam de Spartaanse horde het op tegen Hoboken Pioneers op het eigen Lefty’s Field.

Met Anderson Gerdel op de heuvel zou Spartans proberen de eerste win in eigen huis te houden. Anderson begon echter aarzelend met een base-on-balls en een hit-by-pitch alvorens zijn ritme te vinden en de eerste inning af te sluiten met 2 strikeouts op rij. Aan de andere kant was Pioneers-starter Gregg Mareels meteen goed op dreef. 2 opeenvolgende groundouts en een flyout verder stonden we al in inning 2.

Ondanks een hit van Pioneers bleef de nul op het bord. Het Spartaanse slaghout was ontwaakt uit het zomerreces en met 3 opeenvolgende singles stond meteen het eerste punt op het scoreblad (1-0). Na een wild pitch knalde Fernan Delgado daar met een double en profiterend van een error van de verdediging nog 2 runs bij (3-0). Die stand zou, ondanks toch meerdere hits van beide teams, tot in inning 7 op het scorebord blijven. Dat zorgde ook voor de bizarre statistiek van 15 left-on-bases voor Pioneers en 11 voor Spartans over de hele wedstrijd. Het gebrek aan benutte kansen zorgde dus voor een wedstrijd die veel sneller beslist had kunnen én moeten worden!

De zevende inning zag de vermoeidheid ietwat toeslaan bij Gregg Mareels die meteen onder druk kwam te staan bij het begin van de inning. Niet geholpen door een error van zijn verdediging stonden na een hit en een intentional-base-on-balls alle bases bezet. Alhoewel dat in de wedstrijd niet meteen een recept voor succes was (zie vorige alinea) zouden de Spartanen deze keer wel profiteren. Na een base-on-balls stond de vierde run op het scoreblad (4-0) en dus ook meteen het einde voor Gregg die op de heuvel vervangen werd door Sam Van Nuffel.

Sam begon met een base-on-balls en zag zo de 5-0 over de thuisplaat komen. 2 outs beëindigden de inning en zo viel de last op de schouders van Carlos Cortes om de wedstrijd uit te werpen voor Spartans. Twee snelle flyouts werden gevolgd door 3 base-on-balls alvorens door een strikeout Pioneers alweer 3 LOB’s had. Spartans profiteerde ook niet van 3 base-on-balls, scoorde niet en voegde dus ook 3 LOB’s toe aan het al veel te hoge conto. Pioneers zou in de laatste slagbeurt toch nog terugknokken. Met 3 hits scoorde Pioneers 2 runs (5-2) alvorens drie groundouts de wedstrijd in het voordeel van de Spartanen besliste.

Een degelijke wedstrijd van beide starters en de win voor Anderson Gerdel, teveel gemiste kansen aan beide zijden maar alweer een wedstrijd dichter bij de playoffs.

Zondag: koud.

We konden we ons afvragen of we naar dezelfde twee teams als zaterdag stonden te kijken.

De wedstrijd begon nochtans veelbelovend voor Spartans-starter José Larrinaga, die 3 snelle outs liet optekenen. Spartans verzamelde ondanks 2 hits tegen Drew Janssen weer 3 LOB’s en scoorde dus ook niet in inning 1. Het zou een teken aan de wand zijn. De 2 hits zouden de enige in de wedstrijd zijn voor de Spartanen… Het zou een wedstrijd worden waarin niets lukte, was de voorspelling van de supporters… en zo geschiedde…

Pioneers profiteerde niet van een error van de verdediging en zag weer 3 snelle outs. De Spartanen noteerden echter zelf meteen 3 outs en zo bleef de 0 op het bord.

Daar kwam dadelijk verandering in in de derde inning. 4 hits en 2 errors zag Pioneers het heft in handen nemen en een 0-4 voorsprong op het bord zetten. Het zou ook al het einde voor José Larrinaga betekenen die plaats ruimde op de heuvel voor Alexis Marquez. Spartans kreeg 2 base-on-balls maar liep in een double-play in de gelijkmakende slagbeurt en de 0-4 zou enkel maar het begin betekenen van een heuse calvarietocht voor de Spartaanse krijgers.

Geen score in inning 4 maar met 2 runs in de vijfde en 3 in de zesde inning, zonder antwoord van Spartans, zette Pioneers de thuisploeg voor het blok (0-9).

De zondagnamiddagse tocht door de woestijn van de Spartanen en het Spartaanse legioen op de tribune was echter nog niet ten einde. De Spartanen zouden de kelk, al was díe zelfs niet te vinden in genaamde woestijn, tot op de bodem moeten ledigen.

Met Nabil Taouil op de heuvel voor inning 7 zouden de Hobokenaren, gebruik makend van een hit-by-pitch, een error en 3 base-on-balls, de stand op 0-11 brengen.

Pioneers-closer Brendan Verspreet kwam niet in de problemen in de gelijkmakende slagbeurt en bezegelde zo het lot van de Deurnenaren.

Een hopelijk snel vergeten wedstrijd en het nodige oplapwerk voor de nu cruciale double-header volgende zaterdag op het veld van Brasschaat Braves. Zowel Brasschaat als Borgerhout wonnen hun 2 wedstrijden zodat het verschil met Spartans nu nog slechts 1 wedstrijd bedraagt.

De fiere Spartanen zullen als een feniks uit de as moeten herrijzen om volgende week de plek in de finale niet als sneeuw voor de zon te zien wegsmelten. De weersvoorspelling voor volgend weekend is in ieder geval warm en de Brasschatenaren zullen als vanouds niet nalaten om de ontvangst nog warmer te maken…Hopelijk geen sneeuwvlok in de buurt dus…

Failure is not an option Spartans! Let’s do this!

Alain Deroy

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)