Select Page

Antwerp Phantoms leidt verschillende competities

Antwerp Phantoms leidt verschillende competities

Sinds de verhuis naar de nieuwe ijsbaan Sportoase Groot Schijn loopt het bij ijshockeyclub Antwerp Phantoms best gesmeerd. Zo bekleedt de club momenteel de leiderspositie in twee competities en melden zich wekelijks nieuwe leden aan via de gratis initiatiesessies op zaterdagochtend. Ook de gratis livestreaming van alle wedstrijden (jeugd en volwassenen) is een succes. Zeker in de afgelopen periode met verbod op supporters bij indoor sporten door de coronamaatregelen.

Afgelopen weekend speelde het fanionteam uit in Kortrijk, tegen Spurs, in het kader van de nieuwe competitie ‘Beker van Vlaanderen’. Het werd een thriller van een wedstrijd die door Phantoms pas in de verlengingen kon worden beslist. De Antwerpse bezoekers lopen in de derde periode uit tot een 1-3 score via Senne Schrickx (2) en Bram Klijsen, maar thuisploeg Spurs kan bijbenen en in de laatste minuut via Martin Quin de gelijkmaker in de Antwerpse netten knallen waardoor de match in Overtime wordt gesleept. De Antwerpenaren behouden echter hun cool en Mauro Pyl zorgt voor de verlossende treffer (3-4) via, opnieuw, Senne Schrickx. Phantoms blijft hierdoor leider van het klassement voor de Beker van Vlaanderen met perfecte cijfers 6 op 6 en 18 punten.

In de nationale competitie in Divisie 1 staat het fanionteam van Phantoms momenteel op de tweede plaats met 3 wedstrijden minder gespeeld dan leider Olympia, maar met slechts 2 punten verschil.

In Divisie 3 behaalde Phantoms afgelopen weekend een straffe overwinning op leider Liège Bulldogs om zo de leiderspositie in het klassement over te nemen. Beide teams stevenen af op een nek-aan-nekrace naar de titel: zelfde aantal gespeelde wedstrijden, evenveel punten, beiden 1 match verloren, beiden 1 gelijkspel.

Het worden nog spannende weken voor Antwerp Phantoms. De competitie is nog lang niet beslecht!

Christian Pierre

(Foto: Diboschki photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:3921:39 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 88%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 5

(advertenties)