Select Page

Afrikaans voetbalkampioenschap wordt gespeeld in Te Boelaarpark

Afrikaans voetbalkampioenschap wordt gespeeld in Te Boelaarpark

Gisteren was het Te Boelaarpark een stukje van het Afrikaans continent. Er had een voetbaltoernooi plaats tussen de Afrikaanse nationale elftallen.

Volgende maand gaat in Egypte het Afrikaanse voetbalkampioenschap door, het voetbaltoernooi tussen de Afrikaanse nationale teams. In het Te Boelaarpark had een try-out plaats, tien basisscholen vaardigden 56 landenteams af. Wie goed opgelet heeft tijdens de lessen Aardrijkskunde zal onmiddellijk beseffen dat er niet zoveel Afrikaanse landen zijn. Sportantenne Steve Faes die het toernooi mee organiseerde, lachte: “Dat klopt, we hebben dan ook enkele ploegen uit de Midden-Oosten uitgenodigd.” De scholiertjes lieten het niet aan hun hart komen en voetbalde vol overgave. De finale werd gespeeld tussen Niger en Namibië, a.k.a. als Vlinderboom en Floraschool. Niger mocht met de Cup naar huis. De fairplay bekers gingen naar teams van de Vlinderboom en Het Talent.

Een ploeg bestond uit maximum zeven spelers. Er werd vijf tegen vijf gespeeld met minstens twee meisjes per ploeg en minstens één op het veld. In het totaal deden bijna 400 scholiertjes van het vijfde leerjaar mee.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)