Select Page

Deurne staat stil bij de oorlog in Oekraïne

Deurne staat stil bij de oorlog in Oekraïne

Gisteravond had aan het Vredesmonument een ‘aandachtsmoment voor Oekraïne’ plaats. Met enkele woordjes en een streepje muziek werd opgeroepen tot vrede.

Enkele tientallen mensen kwamen afgezakt naar het Vredesmonument op het Wim Saerensplein. Het was de ‘Internationale dag tegen racisme’ van de Verenigde naties. De Vrienden van het Vredesmonument en de districtsraad van Deurne organiseerden samen een aandachtsmoment voor Oekraïne. Voorzitter van De Vrienden van het Vredesmonument, Frank Geudens, legde uit dat het monument een symbool is voor de vrede maar eveneens een boodschap brengt naar jongeren: de oorlog moet stoppen. Vervolgens nam Kristof Vissers, districtsraadslid van de PVDA, het woord: “Oorlog gaat ten koste van gewone mensen. Oorlog zet mensen tegen elkaar op en leidt tot racisme.” Hij riep op om volgende zondag om 13 u. in Brussel mee te betogen voor vrede. Altviolist Bart Vanistendael speelde dan het Oekraïense volkslied.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) wees erop dat er overal in de wereld oorlog wordt gevoerd: in Irak, in de Hoorn van Afrika, in Palestina,… “We worden pas wakker geschud als de strijd aan onze eigen grenzen woedt.” zei hij en verwees naar de IJzertoren in Diksmuide waarop geschreven staat: “Nooit meer oorlog.” Tenslotte bedankte Malgorzata Zgnilec, districtsraadslid van de N-VA en door haar Poolse afkomst nauw verbonden met de oorlog in Oekraïne, de aanwezigen voor hun komst. De muzikale omlijsting gebeurde door Oscar Bohnen en Bart Vanistendael.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)