Select Page

Ondermaatse communicatie over aanleg van nieuwe tramsporen

Ondermaatse communicatie over aanleg van nieuwe tramsporen

Vanaf volgende week begint een aannemer met werkzaamheden aan de tramsporen op het tweede deel van de Ter Heydelaan. De communicatie hierover kon echter beter, vindt districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.)

In het voorjaar van 2019 heeft De Lijn de tramsporen op de Ter Heydelaan, tussen de Confortalei en de Alfons Schneiderlaan, vernieuwd. Het tweede deel van deze straat en het deel van Ruggeveldlaan tot Eugène Fahylaan en Antoon Van den Bosschelaan zou dan in het najaar worden aangepakt. Maar in het najaar kwamen de werklui niet opdagen. En dus stelde raadslid Dirckx in de districtsraad de vraag waarom niet. Dirckx: “Het districtscollege kon geen antwoord geven en zei dat de Lijn niet communiceert met het district waardoor het district niet kan communiceren met de buurtbewoners.” Guy Dirckx is dan zelf in de pen gekropen en heeft als burger dezelfde vraag aan De Lijn gesteld. Hij kreeg een duidelijk antwoord terug. Dirckx: “De werkzaamheden zijn uitgesteld onder andere door geen geld. De financiering was echter ondertussen goedgekeurd en bijgevolg zou De Lijn nieuwe afspraken maken met de aannemer.”

Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden volgende week van start gaan. Maar raadslid Dirckx blijft met een vraag zitten: “Als ik als burger antwoord krijg van De Lijn, waarom zou het district dat niet krijgen? Het kan zijn dat De Lijn niet communiceert met het district. Maar waarom heeft het district dan De Lijn zelf niet aangeschreven?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)