Select Page

Nieuwe stelplaats van De Lijn aan de luchthaven

Nieuwe stelplaats van De Lijn aan de luchthaven

De Lijn wil haar stelplaats van bussen op Zurenborg afbouwen en een nieuwe stelplaats maken aan de luchthaven. Dat zou gebeuren op grondgebied Mortsel. Maar het leek erop dat de ontsluiting ervan langs de kant van de Vosstraat zou gebeuren. Volgens de website www.antwerpen-vandaag.be heeft de Vlaamse overheid een vergunning verleend.

Een eerste omgevingsvergunning werd aangevraagd in juni 2021. In de periode september-oktober had dan een openbaar onderzoek plaats. Vijf instanties/administraties formuleerden toen ongunstige adviezen waarop De Lijn de nodige aanpassingen en verduidelijkingen aan het dossier heeft toegevoegd. Een nieuw openbaar onderzoek had dan plaats in december- januari ll.

Het district Deurne schreef in januari een collegiale brief aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen over de verkeersafwikkeling. Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is rekening gehouden met de Deurnese bekommernissen. Sekeris: “1/3 van de autobussen zal vertrekken langs Mortsel, 1/3 zal worden afgeleid langs Borsbeek naar de Van Strijdoncklaan en 1/3 zal wegrijden via Luchthavenlei, Vosstraat en Diksmuidelaan. Extra aandacht zal naar de toekomstige aanleg van het kruispunt met de fietsostrade gaan.”

Op 16 maart ll. heeft de Vlaamse overheid de vergunning voor de nieuwe stelplaats verleend. De beslissing zal eerstdaags worden aangeplakt. Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen binnen een termijn van 30 dagen, die ingaat op de dag van de aanplakking.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)