Select Page

Jogster redt baby eekhoorn

Jogster redt baby eekhoorn

Joke Blommaert gaat tweemaal per week rondjes malen in het Rivierenhof. Ze gebruikt hierbij geen muziek omdat ze wil genieten van de geluiden van het park. Zij houdt vooral van het gezang van de vogels. Blommaert: “De kraaien zijn op dit moment wel heel actief en je hoort regelmatig paniek onder de vogels ten gevolge van de kraaien.”

Enkele dagen terug trok tijdens het lopen iets dat op de weg lag haar aandacht. Iets dat ook de interesse van een kraai genoot. Dichterbij gekomen merkte de sportieve vrouw dat het een baby eekhoorn was en de kraai van plan was het kleine diertje als maaltijd te nuttigen. Ze heeft het beestje dan opgenomen en is ermee naar het gebouw van de domeinwachters gegaan. Blommaert: “Ik raapte het hummeltje op en die begon aan mijn duim te sabbelen.” Ze heeft het eekhoorntje afgegeven bij de wachters die het op hun beurt naar het opvangcentrum Socio zouden brengen.

Gisteren was het weerom bijna zover. Joke Blommaert: “Gisterochtend was ik opnieuw getuige van een rooftocht onder de kraaien. Alweer probeerden ze te stelen uit het nest van een eekhoorn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)