Select Page

Brug zoekt naam

Brug zoekt naam

De nieuwe fietsersbrug in Deurne, naast de E313 en over de Ruggeveldlaan, is bijna klaar. Het districtsbestuur van Deurne heeft twee voorstellen voor een naam weerhouden waartussen de inwoners van het district kunnen kiezen: Huyskensbrug of Ruggeveldbrug.

De nieuwe fietsersbrug en fietspad maken deel uit van de fietsostrade F107. Die vertrekt aan het Ringfietspad en loopt via de Collegelaan langs de Wouter Haecklaan en Vaartweg in Deurne. Met de fietsersbrug wordt een belangrijke, ontbrekende schakel uitgevoerd in de route naar het rondpunt van Wommelgem. Het fietspad wordt ingewerkt in de helling van de E313 en sluit aan op de Vaartweg en de Peter Benoitlaan. Het district deed dit voorjaar een eerste oproep om suggesties voor een naam voor de brug in te dienen. Uit honderden inzendingen werden twee opties weerhouden: Huyskensbrug en Ruggeveldbrug.

  1. Huyskensbrug

Naar de familie Huyskens die verschillende profrenners voortbracht in de rijke Deurnse wielergeschiedernis: Frans Huyskens (1876-1962), Staf Huyskens (1880-1948), Alfons Huyskens (1891-1910), Gustaaf (Staf) Huyskens (1932-2018) en Jan Huyskens (1934-2020). Café De Veldduif in Deurne, een authentiek volks- en wielercafé op de August van de Wielelei, is sinds het begin van de 20e eeuw in handen van de familie Huyskens. 

  1. Ruggeveldbrug

De Ruggeveldlaan en de nieuwe brug komen geografisch overeen met de locatie waar vroeger ‘Ruggeveld’ lag, een agrarisch, landelijk gehucht in Deurne.

Stemmen op de naam van jouw voorkeur

Stemmen kan tot en met zondag 27 maart op je favoriete naam via de link: https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/stemmen-op-nieuwe-naam-fietsersbrug-ruggeveldlaan (maak je keuze tussen Huyskensbrug of Ruggeveldbrug). De districtsraad zal nadien verdergaan met de naam die het meeste aantal stemmen behaalde en dit voorstel via de geijkte procedure aan het stadscollege bezorgen.

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)