Select Page

‘Eerste districtsburgemeester’ is overleden

‘Eerste districtsburgemeester’ is overleden

Op donderdag 10 maart werd Carl Lenaerts begraven. Hij was eigenlijk de eerste districtsburgemeester van Deurne, al heette dat nog niet zo.

Carl Lenaerts was acht jaren voorzitter van de districtsraad van het district Deurne, vlak na de fusie met Antwerpen in 1983.  Hij was evenwel niet echt verkozen in die functie, omdat er toen nog geen districtsverkiezingen waren. Lenaerts was eveneens de vertegenwoordiger voor de SP in het OCMW van Antwerpen. Ook zou hij enkele jaren als vervanger, een zitje hebben in de Provincieraad van Antwerpen.

In de socialistische partij zelf was Carl Lenaerts de bezieler van ‘Groen Deurne’, de milieuwerkgroep van SP Deurne. Hij was een stuwende kracht om het domein Ertbrugge en de aanpalende hoeve te laten klasseren als landschap. Een ander dossier van hem, was het stop zetten van het vilbeluik – ook stinkkot genoemd – in Deurne  waar veel fout liep. Verder kon hij door acties verhinderen dat het Hoogveld op de grens Deurne en Wommelgem, door Matexi zou worden verkaveld en volgebouwd. Vele jaren later is er in de plaats het Park Groot Schijn gekomen. Enkel het deel van Wommelgem is nog steeds bedreigd.

Carl Lenaerts was kunstenaar en architect. Hij ergerde zich over de wildgroei aan reclameborden en liet een advies door de districtsraad goedkeuren om een strenge reglementering te laten opstellen. Enkele jaren erna kwam er een einde aan een massa illegale reclameborden door een strenge reglementering en aanpassing van de politiecodex.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)