Select Page

Een knip om het doorgaand verkeer te weren van de Herentalsebaan

Een knip om het doorgaand verkeer te weren van de Herentalsebaan

De Deurnese afdeling van de PVDA legde gisteren op de Herentalsebaan een fietssuggestiestrook aan. En ijvert voor een knip in de straat.

Districtsraadslid en fractievoorzitter Kristof Vissers legt uit waarom: “Na een lawine van klachten van buurtbewoners en gebruikers van de straat, is het nu tijd om met concrete oplossingen te komen voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.” De leden van de PVDA legden daarom een fietssuggestiestrook aan tussen de tramrails. Vissers: “Er is veel te weinig ruimte voor fietsers op de baan. Tussen de tramrails en de geparkeerde auto’s is geen ruimte evenmin als tussen de tramrails en de verhoogde tramhaltes, fietsers voelen zich enkel veilig op de stoep, maar daar zijn ze een gevaar voor de voetgangers. De nieuwe aanleg van de Herentalsebaan is dus vooral een gemiste kans.”

Donderdag zullen districtsraadsleden van de PVDA Kristof Vissers en Manal Toumi twee voorstellen op de agenda van de districtsraad zetten. “Wij denken dat er twee zaken moeten gebeuren,” gaat Vissers verder. “Je moet fietsers een zichtbare ruimte geven in de straat, zodat ze weten waar ze kunnen rijden. Dat doen we vandaag door zelf een suggestiestrook aan te brengen. Daarnaast moeten de zwakke weggebruikers ruimte krijgen. En die ruimte willen we scheppen met ons tweede voorstel: vanaf het kruispunt met de Sterckshoflei, willen we eenrichtingsverkeer voor auto’s richting het Mestputteke én richting AZ Monica. Zo leiden we het doorgaand verkeer langs de Boterlaarbaan.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)