Select Page

Boombruggen verminderen aantal verkeersslachtoffers

Boombruggen verminderen aantal verkeersslachtoffers

Het was districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) opgevallen dat er best wat dieren sneuvelen in het verkeer. Een deel ervan verongelukt bij het oversteken van het ene groenperceel naar het andere. Nochtans zijn er eenvoudige ingrepen om een aantal aanrijdingen te vermijden, zo vlooide het raadslid uit. Hij stelde dan ook een vraag aan het districtsbestuur.

Alain Hoeckx: “Een boombrug is een dik touw tussen twee boomkruinen over drukke autowegen. Het is een eenvoudige en goedkope manier om boombewoners zoals eekhoorn en steenmarter gevaarlijke wegen te helpen oversteken. Zo hoeven ze de veilige omgeving van de boomkruin niet te verlaten om via de grond een drukke weg over te steken. Zo’n verbindingen zijn niet alleen belangrijk als oversteek, het bevordert ook de biodiversiteit van ons district.” Hoeckx stelde ook al enkele locaties voor: “Schotensesteenweg (Bremweide en Muggepad), Ruggeveldlaan (kant Park Groot Schijn) en Hooftvunderlei.”

Districtsschepen voor groen en dierenwelzijn, Frank Vercammen (Vooruit) gaf antwoord “Het installeren van een boombrug kan inderdaad een hulpmiddel zijn om eekhoorns en steenmarters de baan te helpen oversteken. Met de directeur van het Rivierenhof onderzoeken we of dit mogelijk is ter hoogte van de Hooftvunderlei. De oversteek maken over de Ruggeveldlaan is technisch niet mogelijk doordat de afstand te groot is en de tramlijnen dit verhinderen. In overleg met de groendienst wordt er onderzocht of er nog meer locaties in aanmerking komen.”

(Foto’s: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)