Select Page

Antwerp Phantoms pakt Belgische titel

Antwerp Phantoms pakt Belgische titel

Afgelopen weekend greep het fanionteam van Antwerp Phantoms IJshockeyclub de nationale titel in de hoogste Belgische afdeling.

Op verplaatsing in Leuven versloegen de Antwerpenaren thuisploeg Chiefs met 4-9. Ondanks het feit dat nog één wedstrijd moet worden gespeeld, heeft Phantoms de titel reeds binnen. Na een wervelend seizoen met slechts 2 nipte nederlagen leidden de Sinjoren de rangschikking met 34 punten. Olympia Heist-o/d-Berg zit in het kielzog met 26 punten en nog 2 wedstrijden te spelen. De te verdienen 6 punten (3 per overwinning) zijn dus niet voldoende voor Olympia om de leiderspositie te nemen. Wint Phantoms de laatste wedstrijd, dan wordt er afgeklopt op 37 punten en verbreedt de kloof nog meer.

Die laatste wedstrijd gaat door op thuisbasis Sportoase Groot Schijn op 19 maart a.s. met face-off om 20h30. Interessant detail: de tegenstander is Beaufort Knights uit Groothertogdom Luxemburg dat met 2 teams deelneemt aan de Belgische competitie. In eigen land werden de Knights tevens landskampioen. Die laatste wedstrijd wordt bijgevolg een ware clash tussen de twee landskampioenen!

Hiermee houdt het echter niet op voor Antwerp Phantoms. Na de nationale kampioenstitel blijft het fanionteam tevens in de running om de eerste Beker van Vlaanderen op zijn palmares te steken. Op 2 april (Kortrijk) en 3 april (Deurne) wordt de finaleronde gespeeld. Ook hier staat Phantoms aan de leiding met slechts 1 nederlaag.

“De kampioenstitel is alvast een mooie beloning voor onze spelers, leden en medewerkers,” aldus voorzitter Jan Pasmans. “Zeker na een toch wel moeilijke periode vol uitdagingen voor onze club die we eindelijk achter de rug hebben (sluiting oude ijsbaan, tijdelijke ijsbaan, COVID …). Mooi om ons 50-jarig bestaan te vieren!”  De laatste titel van het fanionteam dateert van 2015.

Christian Pierre

Foto: Diboshky Photography

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)