Select Page

Gevaar dreigt voor gietijzeren brug in Boekenbergpark

Gevaar dreigt voor gietijzeren brug in Boekenbergpark

Juul Slembrouck merkte tijdens zijn wandelingetje in Boekenbergpark hoe het paaltje dat auto’s tegenhoudt om over de  Dellafaillebrug te rijden, is verdwenen. En dat is wel alarmerend.

De witgeschilderde Dellafaillebrug met twee wapenschilden erop, is een gietijzeren brug. Ze werd recentelijk grondig gerenoveerd. Aan de brug stond een paaltje dat verhindert dat auto’s eroverheen zouden rijden. Juul Slembrouck zegt waarom: “Gietijzeren constructies plooien niet maar breken. Als over deze brug een vrachtwagen, denk maar aan de wagens van de groendienst, zou rijden, kan onherstelbare schade worden aangericht. Het paaltje moet snel terug worden geplaatst. Eerder vandaag dan morgen.” De attente wandelaar stuurde een berichtje naar Monumentenzorg Vlaanderen en kreeg al een respons. Slembrouck: “Ik kreeg vrij snel een antwoord dat de dienst zou trachten om binnen de 21 dagen mijn vraag te behandelen. Ik weet niet of ik met zo’n reactie moet wenen of lachen.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is bevoegd voor cultureel erfgoed. Hij begrijpt onmiddellijk de ernst van de zaak en reageert zonder dralen als hij over het probleem wordt ingelicht. Sekeris: “Ik neem onmiddellijk de nodige maatregelen en zal eveneens de politie hierover contacteren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)