Select Page

Pingpongtafel aan bib Arena dankzij burgerinitiatief

Pingpongtafel aan bib Arena dankzij burgerinitiatief

Het district plaatste aan bibliotheek Arena een gloednieuwe pingpongtafel. Het is het resultaat van een burgerinitiatief waar hopelijk heel wat buurtbewoners sportplezier aan zullen beleven.

De pingpongtafel kwam er op vraag van buurtbewoonster Sonja Stoop. De initiatiefneemster vertelt: “Binnenkort gaat de stad de wijk hier vernieuwen. Maar ik voelde toch dat er verschillende jonge en oudere buurtbewoners een  pingpongtafel wilden. Ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte naar districtsschepen Elke Brydenbach. Met een pingpongtafel als resultaat. Ik zou dus zeggen aan de mensen uit de buurt:  geniet ervan, speel matchkes met vrienden en vriendinnen, familie of misschien zelfs een totaal onbekende…alles kan.“

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) legt uit hoe het ‘project pingpongtafel’ tot stand kwam: “Sonja opperde het idee om een pingpongtafel te installeren aan bibliotheek Arena. Een sport die steeds populairder wordt en geschikt is voor jong en oud. Daarboven een ideale manier om het buurt- en samenhorigheidsgevoel te versterken. Samen met onze jeugd- en sportdienst hebben we onderzocht of hier een draagvlak voor was. Ook bibliotheek Arena is meteen mee op de kar gesprongen en we zullen met hen nog een regeling uitwerken om pingpongmateriaal te ontlenen. Indien het project succesvol blijkt, kunnen we bekijken of er nog extra tafels kunnen worden geplaatst.”

Foto: (vlnr) buurtbewoonster Sonja Stoop en schepen Elke Brydenbach (foto: Stefan Lambrechts)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)