Select Page

Vers, gezond en sappig bio-fruit met een verhaal

Vers, gezond en sappig bio-fruit met een verhaal

Buurderijen Gitschotelhof en Districtshuis doen terug mee aan de verkoop van bio-citrusfruit, rechtstreeks vanuit Italië. De reacties op een gelijkaardige verkoop begin december waren uiterst positief, vooral omwille van de kwaliteit van het fruit. De boeren, allemaal lid van de coöperatieve vereniging ‘Rete In Campagna’, maken zich sterk dat ze het fruit aan de bomen laten hangen tot de bestellingen daadwerkelijk binnen is. “Onze bomen zijn onze opslagplaatsen” zeggen ze dan.  

‘Rete In Campagna’ is een netwerk van kleine boeren en producenten die gronden hebben toegewezen gekregen die geconfisqueerd zijn van de maffia. Met het oogmerk dat deze mensen een inkomen zouden kunnen genereren en niet meer makkelijk kunnen worden gemanipuleerd door de maffia. Op eigen krachten kunnen ze hun producten niet vermarkten. Vandaar dat ze zich verenigen in een coöperatieve beweging. Rete In Campagna is op zijn beurt aangesloten bij Boeren & Buren Italië.

Boeren&Buren België zet regelmatig acties op waarbij producten uit andere Europese landen die bij ons niet kunnen worden geteeld, worden aangeboden. Daarvoor werkt ze samen met de collega-organisaties in andere landen.

Samengevat kan je zeggen dat je vers, gezond en sappig bio-fruit aankoopt met een verhaal. Wie ook op de buurderij citrusfruit wil aankopen moet dat deze week doen, vanaf nu tot woensdag 16 maart om 14 u. Je surft naar de buurderij. Maar let op, de producten worden aangeboden in de verkoop van 23 maart (buurderij Districtshuis) of 24 maart (buurderij Gitschotelhof). Met andere woorden, je vindt Rete in Campagna bij de verkoop van volgende week. Ook die verkoop staat dus al aangekondigd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)