Select Page

Geef mij een onderwerp

Geef mij een onderwerp

Rosie Maes is een jonge vrouw van 21 jaar. Zij is geboren en getogen in Deurne en studeert momenteel kunst en cultuurbemiddeling aan KDG-hogeschool te Antwerpen. Onder haar ‘nom de plume’ Rosie Guillaume schrijft zij ook poëzie. Ondertussen ligt haar derde bundel in de rekken. Tijd voor een gesprekje.

21 jaar en al drie dichtbundels? Rosie Guillaume lacht: “Wat mijn poëzie betreft, ik ben begonnen met schrijven toen ik elf jaar was en vanaf mijn zestien jaar ben ik alles beginnen samenvoegen tot een bundel. Mijn eerste bundel ‘Zonderweg’ kwam uit toen ik zestien was, bij mijn uitgeverij ‘Boekscout’. Toen ik achttien werd, volgde ‘Minder Samen’ en nu is het tijd voor ‘Geef mij een onderwerp’. Voor mijn laatste bundel heb ik aan mijn lezers gevraagd om mij onderwerpen te geven om over te schrijven. Op die manier betrek ik mijn publiek en daag ik mezelf uit om over verscheidene thema’s te schrijven. Er is dus geen rode draad of thema in mijn bundel aanwezig, het gaat over verschillende onderwerpen.”

En hoe omschrijft zij zelf haar poëzie? Rosie Guillaume hoeft niet lang na te denken: “Ik schrijf heel toegankelijk en open. Mijn missie is eigenlijk om poëzie weer aantrekkelijk te maken voor veel mensen en af te stappen van het stereotiep dat poëzie moeilijk en ingewikkeld zou zijn. Deze missie voer ik voornamelijk op mijn instagram, onder de naam _rosie.guillaume. Ik maakte deze instagrampagina aan in april en zit ondertussen al aan 1400 volgers.”

Wie graag de poëziebundel ‘Geef mij een onderwerp’ wil lezen, kan hem aanvragen via het mailadres van de dichteres: rosiemaes@gmail.com, of via haar instagram: _rosie.guillaume of via Facebook: Rosie Maes.

‘Geef mij een onderwerp’. Rosie Guillaume. Uitgeverij Boekscout

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)