Select Page

Buurtbewoners willen de keerlus niet

Buurtbewoners willen de keerlus niet

De N-VA afdelingen van Deurne en Borgerhout hielden gistermiddag een wijkbezoek aan de buurt tussen Te Boelaar- en Boekenbergpark.

Verschillende kopstukken van N-VA waren aanwezig op het wijkbezoek van de twee lokalen afdelingen van Borgerhout en Deurne aan de buurt van het vliegveld. De buurtbewoners waren uitgenodigd om met hun vragen en opmerkingen langs te komen. Het onderwerp dat de gesprekken domineerde was de vernieuwde aanleg van de Boekenberglei en de aanleg van een tramkeerlus. Stadsschepen Koen kennis en districtsburgemeester Tjerk Sekeris, beiden verantwoordelijk voor mobiliteit, kregen dan ook het gros van de vragen te verwerken

De teneur van de vragen was kritisch voor de plannen. Juul Slembrouck had de ‘groene dwarsligger’ die hij had ontvangen van Regionaal landschap De Voorkempen bij. Hij wilde de aandacht vestigen op de Boekenberglei met zijn zomereiken als een ‘zeldzaam landschap’. Leonie d’Hooghe vond dat de keerlus geen meerwaarde bood aan de achterliggende buurt. “Onnodige uitgaven, zelfs al worden ze op langere termijn afgeschreven”, sprak de vrouw ferm. Sylvia De Fré pleitte om bus 31 weer van stal te halen zodat de mensen rond de Drakenhoflaan terug openbaar vervoer zouden krijgen. Daar bleek schepen Kennis begrip voor te hebben. Carl Asaert vond het afsluiten van de doorsteken op de Boekenberglei een slechte zaak: “Dan worden de overblijvende doorgangen exponentieel gevaarlijker.” Horst Boyens vatte de discussies samen: “Er is in de buurt geen draagvlak voor de keerlus.”

Bovenste foto: Schepen Kennis in discussie met Juul Slembrouck

Onderste foto: Districtsburgemeester Sekeris in discussie met buurtbewoners over de Boekenberglei

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)