Select Page

Na 38 jaar knippen hangt Patrick zijn schaar aan de wilgen

Na 38 jaar knippen hangt Patrick zijn schaar aan de wilgen

Het was onverwacht voor Patrick Timmerman toen districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) samen met Alain Hoeckx, voorzitter van Winkeliersvereniging Deurne Centrum, hem in de bloemetjes kwam zetten op zijn laatste werkdag.  Na 38 jaar gaat Patrick op pensioen.

Sinds vorige week hing er een papiertje aan de deur bij Kapsalon Patrick op de Gallifortlei: ‘Gesloten vanaf vrijdag 11 maart 2022 – pensioen’. Al verraadde het ‘Te Koop’ bordje aan de gevel al veel. Gisteren was het dan de laatste werkdag van de kapper: “Om half vier vandaag heb ik mijn laatste klant geknipt. Het zal even wennen worden, maar ik heb een prachtig kleinkind waar ik nu al mijn energie in ga steken.”

Patrick zit al een tijdje in Deurne: “In 1976 ben ik eerst beginnen werken voor een baas in een kapsalon op de Ten Eekhovelei. Na 8 jaar heb ik mijn eigen kapsalon geopend op de Gallifortlei. Doorheen de jaren bouw je een vast cliënteel op. Ik ga mijn klanten missen… de babbeltjes over koetjes en kalfjes. Een kapper is ook een beetje psycholoog, weet je (lacht).”

De Gallifortlei is aan een opmars bezig, het kapsalon was meteen verkocht: “Ik heb het pand in zijn totaliteit te koop aangeboden in oktober 2021. Na de eerste bezichtiging was het al meteen prijs, we hadden een koper.” Wat de plannen van de nieuwe eigenaar zijn is ook voor Patrick gissen… Winkeliersvereniging Deurne centrum hoopt dat de nieuwe eigenaar de handelszaak behoudt, En wenst Patrick Timmerman te bedanken voor zijn jarenlange inzet als kapper.

Foto: (vlnr) Districtsburgemeester Tjerk Sekeris en haarkapper Patrick Timmermans

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)