Select Page

Luchthaven Deurne maakt zich klaar voor heropstart

Luchthaven Deurne maakt zich klaar voor heropstart

Luchthaven Antwerpen ziet zakenvluchten en vluchtbewegingen stijgen in het eerste kwartaal van 2021. Vanaf 20 april vliegt TUI fly opnieuw vanuit Deurne naar de Spaanse bestemmingen. De volgende maanden verwacht de luchthaven dan ook een herstel te zien in de passagierscijfers.

Luchthaven Antwerpen blijft geduldig wachten op de passagiers. Tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar verwelkomde Antwerp Airport 6.718 passagiers. Dat is een daling van 86% in vergelijking met vorig jaar toen tot de start van de coronapandemie halverwege maart 48.500 passagiers vanuit Deurne vertrokken. “We merken wel een herstel van de business vluchten op. Zo lag het aantal business vluchten in maart iets boven het aantal van maart 2020 toen de eerste lockdown van start ging. Ook de vliegscholen zijn terug herstart dit voorjaar zodat de opleidingen van piloten hervat konden worden. Beide zaken dragen bij aan het verdere herstel van de activiteiten van de luchthaven”, zegt CEO van Antwerp Airport, Eric Dumas.

CEO Eric Dumas is er eveneens van overtuigd dat er de volgende maanden een stijging zal zijn te zien van de passagierscijfers. Dumas: “Vanaf 20 april vliegt TUI fly opnieuw tweemaal per week naar Alicante, Malaga, Murcia, Ibiza en Mallorca. Vanaf 18 juni start TUI fly vanuit Antwerpen ook een nieuwe verbinding naar Avignon in het zuiden van Frankrijk.”

(Foto: Nick Claeskens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)