Select Page

Fixkes brengt nieuwe plaat uit

Fixkes brengt nieuwe plaat uit

Fixkes, de groep van onder meer gitarist/mondharmonicaspeler en Deurnenaar Peter Deckers heeft een nieuwe plaat uit.

Misschien herinner je je nog ‘Kvraagetaan’, de debuutsingle van Fixkes in 2007. Tenzij je op dat ogenblik in een Boeddhistisch klooster in Tibet of in een boerengat in Zuid-Soedan verbleef. Het lied bleef 16 weken lang de nummer 1 hit in de Ultratop 50. De groep is echter verder gegaan met liederen te produceren en bracht nu zijn 4de album uit. Door de coronacrisis was de release uitgesteld maar de leden van de groep waren het wachten moe. Zondagavond was het zover, in de grote zaal van De Studio presenteerde de Antwerpse groep hun nieuwe plaat aan de stad en de wereld. Op de plaat staat ook een bewerking van ‘Dit is de allereerste keer’ van Rita Deneve. Peter Deckers vertelt vanwaar het idee komt om de zangeres te coveren.

“Op de afterparty van de ‘Antwaarpse Awards 2008’ kwam er een kleine wat oudere dame op me afgeschuifeld en feliciteerde me met de award. Toen ik haar vroeg wie ze was, zei ze Rita, waarop een omstaander riep “Dat is Rita Deneve”. Ik vertrouwde haar toe dat we stiekem van plan waren om ooit eens ‘De Allereerste keer’ op te nemen, haar megahit die op nummer één stond toen ik werd geboren. Maar we zouden er wel onze eigen versie van maken, een beetje zoals Cake Gloria Gaynor’s ‘I Will Survive’ onder handen had genomen. Haar ogen fonkelden enthousiast en ze zei dat ik haar zeker moest laten weten wanneer we het zouden opnemen, want dan zou ze afkomen, benieuwd dat ze was. Voor ze naar huis ging krabbelde ze haar telefoonnummer op een briefje dat ik 10 jaar lang in m’n portefeuille bewaarde. Ik heb haar nooit gebeld. Rita verloor 2 jaar geleden de strijd tegen een fatale spierziekte.”

(Foto: Michel Hakim Moldenhauer)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)