Select Page

Bijna werd een verkeerde boom geveld

Bijna werd een verkeerde boom geveld

Op de Boekenberglei was er verwarring over een eikenboom die zou worden gekapt. Waardoor een gezonde boom riskeerde te worden geveld.

Eind januari verscheen aan een boom op de middenberm van de Boekenberglei, tegenover het pand nummer 188, een gele plakkaat van stedenbouwkundige vergunning voor de aanvraag van een kapvergunning. Een dag later was de plaat echter verdwenen. Enkele weken later zagen mensen van de actiegroep Het Juiste Spoor diezelfde aanvraag hangen aan een boom tegenover het pand nummer 127. Dat zorgde voor argwaan want de vermelde boom had vorige zomer nog volop in blad gestaan. Zeker toen de leden van de werkgroep de info omtrent de vergunningsaanvraag op het omgevingsloket niet konden openen. Toen het wat later toch wel lukte, bleek volgens de foto’s dat de boom voor huis nummer 127 de afgestorven boom was. Maar dat volgens het collegebesluit en het inplantingsplan het over de boom ter hoogte van Boekenberglei 181 ging.

De werkgroep Het Juiste Spoor verwittigde dan de bevoegde diensten om te vermijden dat een gezonde boom zou worden omgelegd. Christian Ysenbaardt, afdelingschef Groen en Begraafplaatsen van de stad Antwerpen liet nu weten de boom niet wordt geveld en de affiche wordt weggehaald. Ysenbaardt: “Er is een vergissing gebeurd bij de opmaak van de vergunningsaanvraag. Er wordt een nieuwe aanvraag opgestart voor de correcte boom.”

www.juistespoor.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Lode Daelemans

    Dit zijn de bomen die “maximale bescherming zouden genieten” in het keerlusdossier. Zonder oplettende buurtbewoners was één van de gezonde monumentale eiken gewoonweg gekapt door een onnozele vergissing. De “garanties” die district Deurne en Stad Antwerpen geven voor de bescherming van de bomen kunnen dus ook sterk in twijfel worden getrokken…

    Dit belooft voor de rest van het dossier dat vele malen complexer is. Stop gewoon met de aanleg van die dure nutteloze keerlus.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)