Select Page

Stadsbestuur zet licht opnieuw op groen voor tramkeerlus

Stadsbestuur zet licht opnieuw op groen voor tramkeerlus

Het stadsbestuur zet het licht opnieuw op groen voor de tramkeerlus Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei. Actiegroep ‘Het Juiste Spoor’ reageert: “Dit maakt de buurt alleen maar kwader”

Na twee eerdere openbare onderzoeken, waarbij duizenden bezwaarschriften werden ingediend, volgt binnenkort een derde openbaar onderzoek in het keerlusdossier. “Het is afwachten tot het derde openbaar onderzoek effectief van start gaat, pas dan kunnen we de plannen inkijken, maar we verwachten geen fundamentele wijzigingen. Wij zullen uiteraard opnieuw een bezwaarschrift indienen, en roepen iedereen op om hetzelfde te doen van zodra het openbaar onderzoek van start is gegaan”, zegt Lode Daelemans van buurtgroep Het Juiste Spoor.

Na het tweede openbaar onderzoek had de stad haar omgevingsvergunning voor de keerlus eigenlijk al beet, maar ze deed hier afstand van nadat bleek dat meer dan 1000 bezwaarschriften niet werden behandeld. Dat het stadsbestuur nu een derde keer de keerlusplannen wil doordrukken, wekt volgens actiegroep Het Juiste Spoor veel ongenoegen en frustratie op bij buurtbewoners. Lode Daelemans: “Veel buurtbewoners reageren enorm kwaad. Begrijpelijk, want tot hiertoe werd er met de inhoudelijke bezwaren van de buurt geen rekening gehouden. Ook naar de districten wordt niet geluisterd. Borgerhout is al jaren gekant tegen dit plan. Afgelopen week stapte Deurnes districtsschepen Philip Van Acker op bij N-VA. Hij was voorstander om de markt op de Gitschotellei te behouden, maar het stadsbestuur besliste hier anders over.”

Meer info: www.juistespoor.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)