Select Page

Verschuivingen in de fractie van Groen in de districtsraad

Verschuivingen in de fractie van Groen in de districtsraad

Er hadden in de fractie van Groen in de districtsraad enkele verschuivingen plaats. Fractieleidster Elke Van Severen nam ontslag en wordt opgevolgd door Steven Van Bockstal. Donderdag legde hij in de handen van Frank Geudens (sp.a), voorzitter van de districtsraad, de eed af. Mathijs Post wordt de nieuwe fractieleider.

Elke Van Severen kijkt met gemengde gevoelens terug op de voorbije periode: “Ik had politiek op districtsniveau anders verwacht, concreter. Met debatten over maatschappelijke problemen op basis van inhoudelijke argumenten. Maar we krijgen als oppositie weinig informatie. Er is ook te weinig transparantie. Er wordt teveel defensief gereageerd, vanuit het eigen (partij) gelijk. Ik miste ook de betrokkenheid van de burgers.”

Nieuwkomer Steven Van Bockstal werkt als jeugdwerker. Daarnaast studeert hij ‘Internationale Betrekkingen en Diplomatie’ aan de Universiteit van Antwerpen. De klemtonen van het nieuwbakken raadslid liggen vooral op jongeren, klimaatadaptatie en mobiliteit. Van Bockstal: “Er moeten meer activiteiten voor jongeren zijn, zodat zij een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben om hen te beschermen tegen criminele invloeden. Het loopt ook verkeerd met het klimaat dus moeten we onder meer zorgen voor ontharding, zodat regenwater in de grond kan sijpelen, en voor meer bomen in de straat voor schaduw. Wat mobiliteit betreft moet er openbaar vervoer komen voor de buurt Drakenhoflaan-Langbaanvelden. De fietsinfrastructuur kan beter en straten mogen geen racebanen zijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)