Select Page

District Deurne heeft vragen over de geplande busstelplaats aan de luchthaven

District Deurne heeft vragen over de geplande busstelplaats aan de luchthaven

De Lijn wil haar stelplaats van bussen op Zurenborg afbouwen en een nieuwe stelplaats maken aan de luchthaven van Deurne. Dat zou gebeuren op grondgebied Mortsel. Maar de ontsluiting van de nieuwe plek zou langs de kant van de Vosstraat gebeuren. En dat verontrust het district Deurne. Het districtsbestuur schreef daarom een collegiale brief aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is tevens verantwoordelijk voor mobiliteit. Hij geeft uitleg bij het initiatief: “Wij stellen de bouw van deze stelplaats niet in vraag. Stelplaatsen zoals de bestaande op Zurenborg horen niet thuis in woongebieden. Maar wij hebben wel vragen en bedenkingen bij de keuze van De Lijn om de verkeersafwikkeling te laten lopen over het grondgebied van het district Deurne.” De districtsburgemeester gaat dieper in op het probleem: “Dagelijks zullen zo’n 500 bussen, een getal van De Lijn zelf, door onze woonwijken circuleren met grote ongemakken tot gevolg. Een aanzienlijk aantal van deze bussen zullen strikt genomen ook volkomen overbodig zijn omdat het een zuiver in- en uitrijden van lege bussen betreft evenals bussen die instaan voor het vervoer van het eigen personeel. Deze overdosis bussen zal voor luchtverontreiniging, geluidsoverlast en trillingen zorgen, en zal op sommige plekken leiden tot onveilige en gevaarlijke verkeerssituaties.”

Brief aan de stad Antwerpen

In de collegiale brief worden enkele vragen gesteld. Vooreerst wil het districtsbestuur weten waarom Deurne niet is betrokken bij de ontwikkeling van dit plan. Vervolgens wijst het bestuur op de fietsostrade Antwerpen-Lier die de spoorwegberm naast de luchthaven volgt en de aftakking naar de districtenroute en het conflict dat kan ontstaan tussen bussen en fietsers. Tenslotte vraagt het districtsbestuur om betrokken worden over de verkeersafwikkeling. Het district vraag dan ook aan het College van Burgemeester en Schepenen van en te Antwerpen om dringend een overleg in te plannen met De Lijn om de herziende plannen te bekijken.

Foto: Districtsschepenen Philip Van Acker en Elke Brydenbach en districtsburgemeester Tjerk Sekeris voor de luchthaven (archief). Districtsschepenen Frank Vercammen en Freddy Lorent ontbreken op de foto.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

 1. Luc Van Koetsem

  Beste,

  Buiten het feit van deze discussie blijft natuurlijk de lamentabele toestand van het voetpad op de Luchthavenlei ter hoogte van de bushalte “Luchthaven”, én het feit dat wachtende reizigers het daar nog steeds zonder wachthuisje moeten stellen.
  Navraag bij de betrokken diensten leerde mij dat de heraanleg van de Luchthavenlei zou gepland staan tegen het einde van de legislatuur (!?) en dat ook samen met De Lijn de infrastructuur aan de halte zou herbekeken worden !!!

  Het is onbegrijpelijk dat enkele voorlopige herstellingen aan het voetpad en het plaatsen van een wachthuisje zo lang moeten duren !
  Dit is een fantastisch welkom voor luchtreizigers die toekomen op de luchthaven van Deurne.

  Luc Van Koetsem

  PS. Foto beschikbaar

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)