Select Page

Unieke tentoonstelling in de Chinese pagode

Unieke tentoonstelling in de Chinese pagode

Volgende zondag heeft in de Chinese pagode in het Boekenbergpark een bijzondere tentoonstelling plaats. Een expositie van 11 schilderijtjes.

De schilder die exposeert is Deurnenaar Kris Baetens. Hij is beginnen te schilderen toen hij in de jaren ’80 les volgde in de kunsthumaniora. Baetens: “In het laatste jaar kregen we een opdracht om met olieverf schilderen te schilderen, om dit medium te leren kennen. Ik koos toen mijn eigen zeilbootje als onderwerp.” Krist Baetens bleef in de jaren daarop nog wat schilderen maar hij gaf die werken steeds weg. Uitgezonderd het eerste olieverfschilderij met het bootje. Na enige tijd viel het schilderen stil.

Enige tijd terug kreeg hij van zijn coach de raad om weer creatief aan de slag te gaan. Baetens: “Ik kocht mij een nieuwe olieverf set en begon te schilderen. Omdat ik begaan ben met milieu en klimaat koos ik een onderwerp dat er bij aan leunt. Tegen alle verwachting in, was het resultaat niet slecht. Het was immers al jaren geleden dat ik nog eens een penseel vast had genomen. Vanwege het resultaat besloot ik om een reeks te schilderen, allemaal aanleunend bij de klimaatproblemen.” Uiteindelijk zijn het 11 schilderijtjes geworden. Merendeel is 40x30cm, een is wat groter, twee zijn wat kleiner.

De tentoonstelling ’11 klimaatschilderijtjes’ vindt plaats op zondag 30 januari van 10 tot 17 u in de Chinese pagode. De pagode is makkelijk bereikbaar via de Unitaslaan 84, Deurne.

Info: https://fb.me/e/2TfpK1Cbt 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)