Select Page

Weg voor uitwijkend verkeer is een bron van onveiligheid

Weg voor uitwijkend verkeer is een bron van onveiligheid

Enige tijd terug was er een ongeval op de keerweg op de tunnel van de Krijgsbaantunnel aan het vliegveld. Het ongeval liep goed af. Maar het vestigt wel de aandacht op een probleem.

Over de tunnel heen loopt een weg met slechts een rijvak om automobilisten die niet door de tunnel willen de kans te geven om terug te draaien. Je kan eveneens langs hier naar Fort 3 – Borsbeek rijden. Deze keerweg geeft fietsers ook toegang tot het fietspad Borsbeek- Mortsel. Buurtbewoner Kris Baetens uit de buurt Waasdonk/Lanbaanvelden schetst de situatie: “Dit fietspad is aangelegd voor twee richtingen, van en naar Mortsel en begint aan het brugje over de Fortloop in Borsbeek. Tot daar is er vanaf de keerweg geen enkele voorziening voor fietsers en delen wagens, fietsers en voetgangers dezelfde weg.” Baetens heeft dan ook een voorstel: “Laat het fietspad over de tunnel door de fietsers in twee richtingen gebruiken zodat zij vlotter van de woonwijk Waasdonk/Langbaanvelden naar Borsbeek of terug kunnen. Het is jammer dat de ontwerpers daar destijds geen aandacht voor hadden.”

Vertraag het verkeer

Baetens heeft nog een voorstel: “Ik wil ook vragen om de snelheid van het terugdraaiende autoverkeer af te remmen. Via een paadje naast de nutscabine tegen de Frans Beirenslaan wandelen heel wat bewoners van onze wijk naar Fort 3 of steken de baan over naar Borsbeek. Er zijn automobilisten die echter de keerbaan oprijden zonder te vertragen. Ik denk dat enige vorm van snelheidsbeperking hier op zijn plaats is.” Baetens eindigt zijn pleidooi met nog een praktische vraag: “Waarom kan er op dat paadje tussen de woonwijk Waasdonk en de Frans Beirenslaan geen laagje dolomiet? Het pad ontsluit op prima wijze de woonwijk, maar sinds Fluvius hier nieuwe bekabeling in de grond heeft gestoken is het een grote modderpoel.”

Infrastructuur wordt beschadigd

“O ja”, voegt de alerte buur er nog aan toe: “Er zou meer controle op de infrastructuur van de tunnel moeten zijn. Er zijn al een boel lamellen van de luchtrooster losgetrokken. Ook de dubbelwandige rookgasafvoer krijgt steeds meer deuken. Vandaag of morgen gooit iemand de losse lamellen over de afrastering in de tunnel.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)