Select Page

Controle van de bomen in het Boekenbergpark

Controle van de bomen in het Boekenbergpark

Groenwerkers van de stad Antwerpen inspecteren de toestand van de bomen aan de noordelijke zijde van het Boekenbergpark.

Zaterdag vernielde een vallende boom van het Boekenbergpark een auto in de Unitaslaan en beschadigde nog twee andere wagens. De groendienst van de stad Antwerpen kwam maandag ter plaatse en legde een tweede boom om. Volgens de groenwerkers waren de wortels aangetast door schimmel. Gisteren werden nog andere bomen onderzocht. Ook hier had een onderzoek van de wortels plaats. Indien nodig volgt een stabilisatietest waarbij wordt gekeken of de boom nog goed stand houdt. Indien niet is ook het lot van deze bomen bezegeld.

Op de vraag of het vallen van een boom geen kettingreactie gaat uitlokken waarbij meerdere bomen uit voorzorg zullen worden omgehakt, antwoordde een van de werkers: “Dat was vroeger zo. Maar nu proberen we vooral het belang van de bomen voorop te stellen. En ze zo lang mogelijk te bewaren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)