Select Page

Antwerp Phantoms in leiderspositie Beker van Vlaanderen IJshockey

Antwerp Phantoms in leiderspositie Beker van Vlaanderen IJshockey

Afgelopen zaterdag 9 januari verstevigde het fanionteam van Antwerp Phantoms zijn leiderspositie in de competitie voor de Beker van Vlaanderen, een competitie die dit seizoen voor de allereerste keer wordt georganiseerd.

De Sinjoren speelden gastheer voor Kortrijk Spurs en maakten het de bezoekers vanaf de eerste face-off knap lastig. Halverwege de eerste periode viel het eerste Antwerpse doelpunt via de Hongaarse Erasmusstudent Bence Marcz. Amper twee minuten later knalde Junior Van Noten opnieuw de puck voorbij Kortrijkse goalie Jean-Christophe Rohart. Pas aan het einde van de periode beantwoordde Spurs met een tegendoelpunt.

In de tweede periode verbreedt Phantoms snel de kloof. Via uitstekend passenspel met doeltreffende afwerking tot gevolg zetten de Antwerpenaren nog zes doelpunten op het scorebord. In de laatste periode kan Spurs nog twee keer scoren, terwijl Blauw/geel met een negende doelpunt de match afsluit en hiermee vier op vier haalt in deze nieuwe bekercompetitie. Eindscore: 9-3 (2-1; 6-0; 1-2) met doelpunten van Marcz, Van Noten (2), Bram Klijsen, Kila, Van Egdom (2), Adriaenssens & Pyl.

Christian Pierre

(Foto: Gregory Lens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)