Select Page

Plafond dreigt in het zwembad te vallen

Plafond dreigt in het zwembad te vallen

Het zwembad Arena is vandaag onverwacht gesloten. Reden is het plafond dat dreigt naar beneden te vallen.

Omdat een aantal lamellen van het plafond in het Arena zwembad loshingen, heeft de technische dienst van de stad Antwerpen het zwembad wegens veiligheidsredenen gesloten. Dat is een strop door de rekening van de vier zwemclubs die daar komen oefenen. Het is ook een probleem voor de scholen in de buurt die geen zwemles meer kunnen aanbieden aan hun leerlingen. Op Ruggeveld wordt wel een nieuw zwembad gebouwd, maar de eerste spade wordt maar over 14 dagen in de grond gestoken. Het zwembad zou slechts in september 2021 afgewerkt zijn.

Volgens districtsschepen van Sport Elke Brydenbach (N-VA) moeten nu zo vlug mogelijk de gebruikers, zowel scholen als clubs, op de hoogte worden gebracht. Brydenbach: “Dan moet de technische dienst nagaan wat er moet en kan gebeuren om het zwembad op te kalefateren zodat het weer de deuren kan openen. Indien dit geen haalbare kaart meer zou zijn, moeten we mee zoeken naar alternatieven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)