Select Page

Indrukwekkend trommelconcert ondersteunt het applaus

Indrukwekkend trommelconcert ondersteunt het applaus

In de Floralaan had gisteravond een mini-concert met taikotrommels plaats. Het werd een indrukwekkend optreden.

Bruno Mortelmans en Tinne Van Doren, uit nummer 5, hebben al een aantal keren het applaus voor de zorgverstekkers om 20 u ondersteund met geroffel op taikotrommels. Beide trommelaars zijn aangesloten bij de taiko academie Araumi Daiko in Mortsel. Van Doren legt uit wat taiko is: “Het is een oude Japanse discipline, en verwant met martial arts. ‘Taiko’ betekend ‘grote trommel’. Het is een kruisbestuiving van ritme, muziek, en sport. Een Taiko les vergt wel wat discipline en inzet. Maar na een tijd, als je de basis onder de knie hebt, geeft het een gevoel van een sportieve workout.”

Gisteren kregen ze bijstand van twee andere leden, Tina Saveedra en Jan Bossaerts. Bovendien kwam ook hun lesgever Grete Moortgat meespelen. Sensei Moortgat heeft in Japan lessen gevolgd bij grootmeesters en heeft ook workshops gevolgd bij vermaarde groepen. Terug in België heeft ze haar eigen academie opgericht.

De coronacrisis heeft een impact gehad op de werking van de Araumi Daiko academie. Dit voorjaar had een hoogtepunt moeten zijn, maar is door het afgelasten van alle publieke activiteiten een domper geworden. Sensei Moortgat licht toe: “We hadden een rijkgevulde agenda met zo’n 45 optredens. Met de Olympische Spelen in Tokio deze zomer waren we uitgenodigd op tal van evenementen, onder meer op de Memorial Ivo Van Damme. Onze groep Feniks Taiko brengt entertainment van het hoogste niveau.” “Die groep kan zich meten aan professionele gezelschappen in Japan.” vult Bossaert er trots aan toe. De buren konden het optreden erg smaken.

Meer info: https://araumidaiko.com/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)