Select Page

Politie vat verdachte inbrakenplaag serviceflats Bosuilplein

Politie vat verdachte inbrakenplaag serviceflats Bosuilplein

De Antwerpse politie heeft begin deze week een jongeman opgepakt die verantwoordelijk wordt geacht voor minstens acht inbraken in serviceflats in Deurne. De 17-jarige verdachte is intussen voorgeleid bij de jeugdrechter en geplaatst in de gesloten instelling van Everberg.

Sinds eind februari wordt de buurt rond het Bosuilplein, en in het bijzonder de daar gevestigde serviceflats, geplaagd door woninginbraken. Daarom startten de lokale recherche en het wijkonderzoeksteam van regio Oost een doorgedreven onderzoek naar de dader. Al snel kwam een verdachte in beeld.

De jongeman werd gefilmd terwijl hij in een nachtwinkel gebruik maakte van een bankkaart die hij had gestolen in een van de serviceflats. Hij bleek niet aan zijn proefstuk toe. Dinsdag kon het wijkteam hem van de schoolbanken plukken. Intussen werd hij door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling op verdenking van:

  • acht woninginbraken
  • twee autodiefstallen
  • gebruik van een gestolen bankkaart

Onderzoek naar bijkomende feiten is nog aan de gang.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)