Select Page

Veel volk voor Wonderwoud in Rivierenhof

Veel volk voor Wonderwoud in Rivierenhof

Dubbel feest gisteren in het Rivierenhof. Tweeduizend bezoekers genoten in het provinciaal domein van talrijke verhalen en vertelavonturen voor groot en klein. De feesteditie van het tweejaarlijks vertelfestival werd afgesloten met verjaardagstaart voor het 40-jarige Sprookjeshuis. Er waren ook bloemen voor vertelster Mia Verbeelen want zij is voortaan met pensioen.

Dat het Sprookjeshuis een trekpleister is illustreert Anouche De Keyzer, communicatieverantwoordelijke Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen, met enkele getallen: “Reeds vier decennia lang komen er dagelijks schoolkinderen naar het Rivierenhof om naar verhalen te luisteren. Jaarlijks zo’n 4600 leerlingen uit het lager onderwijs die zo buiten de klas speelsgewijs Nederlands en muzische vorming volgen. Het stimuleren van verbeelding is een belangrijk component van Educatie Duurzame Ontwikkeling (EDO). Het kennismaken met ons immaterieel erfgoed is daarbij een bonus.”

De eerste generatie kinderen is inmiddels zelf volwassen en komt – in gezinsverband – met eigen (klein)kinderen ’s zondags naar het Sprookjeshuis. Anouche De Keyzer: “Op jaarbasis genieten er zo ook nog eens duizend bezoekers van een onvergetelijke ervaring via ‘Sprookjes op Zondag’. Bovendien lokt het tweejaarlijks vertelfestival traditiegetrouw ook nog eens veel volk naar het Rivierenhof.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)