Select Page

Groen Deurne trekt met voormalig districtsschepen naar de verkiezingen

Groen Deurne trekt met voormalig districtsschepen naar de verkiezingen

De leden van Groen Deurne kozen deze ochtend de aanvoerders waarmee ze naar de districtsraadverkiezingen trekken. Voormalig schepen Karen Maes komt op de eerste plaats en jeugdambtenaar Steven Van Bockstal krijgt de tweede plek. “Na 6 jaar sterk en constructief oppositiewerk is het de ambitie om opnieuw een groene, sociale wind te laten waaien in het district.” laat nieuwe lijsttrekker Karen Maes optekenen.

De ecologisten hebben eveneens de grote krachtlijnen van hun programma vastgelegd. Zij willen meer ontharding, zodat hemelwater in de grond kan trekken en hitte opgevangen. Vervolgens wil Groen met kleine ingrepen leuke speelplekken creëren. Steven van Bockstal: “We moeten durven om speelplekken en verblijfsplaatsen te creëren daar waar het niet zo vanzelfsprekend is, om zo de kale plekken op de speelterreinenkaart van Deurne op te vullen. Zo kunnen we de druk op overbelaste pleinen, zoals het Wim Saerensplein, verlichten.”

De groenen willen ook meer investeren in een diverser Deurne. Maes: “De bestaande verenigingen die Deurne rijk is verdienen voldoende ondersteuning en nieuwe sociaal-culturele initiatieven die groepen verbinden zijn nodig. Daarnaast zetten we in op een breder en divers cultuuraanbod.” Groen wil samenwerken met bewoners en buurten van onderuit en wil luisteren naar de buurtgroepen. En tenslotte wil Groen fietsvriendelijke verkeersassen doorheen Deurne en een prioriteit maken van verkeersveiligheid. Groen pleit dan ook voor meer handhaving en voor circulatieplannen.

Foto: (vlnr) Steven Van Bockstal en Karen Maes

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:3921:39 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 88%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 5

(advertenties)