Select Page

Een permanente ‘kerstboom’ voor Deurne

Een permanente ‘kerstboom’ voor Deurne

De leden van de jongerenafdeling van de Deurnese N-VA zijn teleurgesteld dat in Deurne geen grote kerstboom meer staat. Want voor hen staat de boom symbool voor de feesten van de eindejaarsperiode waar iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, seksuele geaardheid en zelfs religieuze overtuiging kan van genieten.

In 2019 werd beslist om geen kerstboom meer te plaatsen voor het districtshuis van Deurne. Jong N-VA beseft dat de ecologische voetafdruk een belangrijke factor is geweest in de beslissing van het college. Daarom gingen de leden op zoek naar een oplossing die traditie en ecologie verzoent. En ze vonden het ei van Columbus. Alain Hoeckx, bestuurslid Jong N-VA en districtsraadslid, licht het idee toe: “De vernieuwde inrichting van de Frank Craeybeckxlaan kan de opportuniteit bieden om een grote boom in de nieuwe aanleg te voorzien. Deze boom kan tijdens de feestperiode worden gebruikt als de kerstboom van Deurne. Het wapenschild van Deurne verwijst trouwens naar ‘een boom van lazuur’. Een extra reden om een permanente verwijzing hiernaar te verwezenlijken.” Hoeckx stelde eveneens een schriftelijke vraag aan het districtscollege. 

Districtsschepen voor straatbeeld Freddy Lorent (O-VLD) zag al mogelijkheden: “Als wij daar zelf een naaldboom kunnen planten, bijvoorbeeld op het pleintje aan de scholen, die tijdens de eindejaarsperiode als kerstboom kan fungeren, kunnen wij  in de toekomst jaarlijks een kerstmarkt voorzien in Deurne Centrum rond deze Kerstboom.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)