Select Page

Beschadigingen aan het vredesmonument zijn hersteld

Beschadigingen aan het vredesmonument zijn hersteld

Het vredesmonument aan het Wim Saerensplein herdenkt de politiemannen die tijdens WOII op 14 januari 1944 door de bezetter werden opgepakt. Het monument werd echter licht beschadigd. Bovendien staat het al een tijdje in het donker.

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) geeft meer uitleg: “Het monument bestaat uit granieten zuilen die elk een naam van een gestorven politieman dragen. De granieten banken tonen de namen van de teruggekeerden. Bepaalde mensen scheppen er blijkbaar plezier in om letters van de namen te verwijderen.” Omdat er op 14 januari een plechtigheid plaats vindt, stelde raadslid Dirckx en zijn collega Wintershoven (V.B.) hierover een schriftelijke vraag aan het districtsbestuur: “Gaat het district de letters op het monument herstellen? En wanneer gaat het licht branden?”

Het raadslid kreeg antwoord van districtsschepen voor straatbeeld Freddy Lorent (O-VLD): “De vraag tot herstelling was reeds doorgegeven en is afgelopen maandag uitgevoerd. Op 14 januari zal er ook verlichting zijn aan het Vredesmonument. Het gaat om een tijdelijke oplossing. De aannemer van de werken is nog volop bezig met herstellingen/aanpassingen. Zodra dit ten einde is, zal een keuring plaatsvinden waarop vervolgens Fluvius de meter kan instellen.”

Guy Dirckx monkelt: “De verlichting brandt sinds gisteren dag en nacht. Dat is de tijdelijke oplossing waarnaar de schepen verwees. Hopelijk wordt het licht nu vlug op de straatverlichting aangesloten en zullen deze zomer ook de fonteinen werken.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)