Select Page

Twee sterren voor TOR Deurne Pirates als beloning voor hard werken

Twee sterren voor TOR Deurne Pirates als beloning voor hard werken

Voetbalclub TOR Deurne Pirates mag vanaf nu op provinciaal niveau spelen. En dat is een bekroning van hard werken.

Een jaar geleden fuseerden voetbalploegen Olympic Pirates Deurne Borgerhout en KFC Rochus Deurne tot een ploeg: TOR Deurne Pirates. De club werd door Voetbal Vlaanderen voorzien van twee sterren, wat impliceert da ze vanaf nu op provinciaal niveau mag spelen. Voorzitter Benny Van Loon is een trotse man. Want twee sterren, dat staat gelijk met een kwaliteitslabel. Van Loon: “Bij de fusie hadden wij twee doelstellingen. We wilden provinciaal voetballen en we wilden eveneens ons sociaal project verder uitbouwen.” Tot nu toe speelde de club op gewestelijk niveau. Voorzitter van Loon licht het belang van die twee sterren toe: “Als we provinciaal voetballen, spelen we een trapje hoger. Dat is interessant voor onze spelers, want zij kunnen op een hoger niveau spelen. Kijk, wij hebben geïnvesteerd in onze trainers. Door ons nu te meten met andere teams kan ook de kwaliteit van ons spel enkel maar verbeteren.”

Club werd doorgelicht

Die sterren worden niet zomaar gegeven. Daar is een audit aan vooraf gegaan. Benny Van Loon: “Onze club is door externe auditoren onder de loep genomen. Onze trainers, het financiële plaatje, de begeleiding van onze spelers, de samenwerking met de ouders,… De focus ligt uiteraard op het sportieve luik, maar onze sociale werking, zeg maar de omkadering en begeleiding van onze jongeren naast de sport, heeft ons extra punten opgeleverd.” De erkenning door Voetbal Vlaanderen telt voor drie jaren. Van Loon: “Dit geeft ons tijd om onze werking te consolideren en verder uit te bouwen. We zouden dan voor drie sterren kunnen gaan wat recht geeft op interprovinciale voetbal. Maar ik geloof dat we nu goed zitten. We werken tenslotte samen met City Pirates Merksem. Spelers die zouden doorgroeien naar een hoger niveau kunnen daar dan terecht.”

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
10°
Mostly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 29km/h NW
Humidity: 66%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 2

(advertenties)