Select Page

De oudste kapper van Deurne is overleden

De oudste kapper van Deurne is overleden

Theo Vercammen, de kapper die in 2020 zijn ‘15 minutes of fame’ beleefde toen hij op Radio 2 kwam en daarna ook nog eens op de webstek van de VRT werd vermeld, is overleden.

Herenkapper Theo Vercammen uit de Paulus Beyestraat bleef ondanks dat hij al 80 jaren op de teller had staan, het haar van zijn klanten knippen. “Zolang ik me goed en gezond voel, blijf ik werken”, zei hij in 2020 aan radiomaakster Emma De Decker. En ook de klanten waren tevreden. In de voormiddag waren dat vooral gepensioneerden en in de namiddag eerder werkende mensen. Emma De Decker ontdekte waarom de klanten graag bleven komen. Kapper Theo hield een rood boekje bij met moppen en geen enkele klant bleef er van gespaard. “Ze vinden dat geweldig”, zei de kapper aan de radiomaakster.

De kapper sprokkelde niet alleen moppen. Hij verzamelde ook foto’s van kapperszaken van over de hele wereld. Klant Jan Mertens: “Ik heb hem eens een foto bezorgd van een kapperszaak in New York. Die foto’s kon je bewonderen in zijn zaak.” In mei zou Theo Vercammen 70 jaar de knipschaar hebben gehanteerd en dat zou uitbundig worden gevierd. Helaas, het heeft niet mogen zijn. Theo Vercammen overleed op 83-jarige leeftijd bij het begin van dit nieuwe jaar. De uitvaartplechtigheid vond plaats in intieme kring.

(Foto: vrtnws)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)