Select Page

PVDA Deurne en bewoners Ten Eekhovelei houden winterdrink

PVDA Deurne en bewoners Ten Eekhovelei houden winterdrink

De Deurnese afdeling van de PVDA organiseerde een winterdrink voor de bewoners van de Ten Eeckhovelei. Het gespreksonderwerp was de start van de werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding en de verkoop van de huizen aan de stad Antwerpen.

In 2023 starten de werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding in de buurt van Deurne Noord. Achter de Ten Eekhovenlei begint de aanleg van Ringpark Het Schijn. Een groene strook die grenst aan de achterzijde van de huizenrij van de Ten Eekhovelei. De eigenaars van de oneven huisnummers (69 tot 361) in deze straat kregen van de stad Antwerpen de mogelijkheid om hun pand vrijwillig te verkopen. 1/3 van de aangeschreven mensen ging al op het aanbod in. De anderen zijn volgens de PVDA nog afwachtend. “Met de PVDA volgen wij al sinds een jaar de situatie op. We hebben geregeld contact met de bewoners via wijktochten en Whatsapp”, vertelt Ianthe Ghaye. “Veel bewoners stellen zich vragen die onbeantwoord blijven. Wat zal er gebeuren als je toch beslist om te blijven? Hoe worden de toekomstige woonprojecten ingericht?”.

Burgemeester en schepen spreken elkaar tegen

Ianthe Ghaye gaat verder: “Op 17 oktober riep burgemeester Bart De Wever (N-VA) op ATV nog op om ‘zeker uw huis niet te verkopen, want na afloop van de werken zal het er zo veel beter zijn’. De bevoegde schepen Koen Kennis (N-VA) waarschuwt op zijn beurt dan weer de bewoners voor de impact van de werken de komende jaren. Wat is het nu eigenlijk? De bewoners hebben nood aan duidelijkheid over de toekomst van hun wijk, maar het stadsbestuur houdt de lippen stijf op elkaar.”

Petitie

De PVDA organiseerde daarom gisteren een Winterdrink om het gebrek aan transparantie en inspraak vanwege het stadsbestuur aanklagen. “We zijn samen met de bewoners een petitie gestart om transparantie en inspraak te eisen. We willen die afgeven bij de gemeenteraad en eisen dat het bestuur zelf met de buurt komt praten,” besluit Ianthe Ghaye.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)