Select Page

Spelenderwijs wiskunde oplossen

Spelenderwijs wiskunde oplossen

Jozef Aerts is een man met passie voor wiskunde. Hij verdient niet alleen de kost als wiskundeleraar. Maar daarnaast maakt hij ook video’s over wiskunde en die zet hij op YouTube. En bovendien heeft hij boeken gemaakt voor mensen voor wie wiskunde Chinees lijkt. 

Er is wellicht geen groter wiskundeliefhebber terug te vinden in Deurne en verre omstreken als Jozef Aerts. Van opleiding is hij licentiaat wiskunde. Hij werkte jaren als ‘opleidingsengineer’ in de firma Alcatel waar hij les gaf aan collega’s en klanten over Telecommunicatie. Na de zoveelste herstructurering koos hij ervoor om het roer om te gooien en begon hij als leraar. Maar in plaats van een saaie wiskundeleraar te zijn, probeert hij de leerstof dichter bij de leefwereld te brengen van de leerlingen. Jozef Aerts: “Voor meetkunde neem ik de leerlingen mee naar een voetbalveld en laat ze met driehoeksmeting een mooie bal trappen. Voor lineaire functies laat ik hen Star Wars naspelen.”

Alle wiskundeleerstof staat uitgelegd op YouTube

Als de schoolbel heeft geklonken is het voor Jozef Aerts nog niet afgelopen. In zijn vrije tijd maakt hij filmpjes over allerhande wiskundige vraagstukken en zet die op YouTube. Aerts: “ik heb ruim 2750 wiskundevideo’s op YouTube geplaatst: filmpjes waarin ik de leerstof wiskunde voor het secundair onderwijs uitleg en eveneens filmpjes met alle wiskundevragen van de toelatingsexamens voor arts en tandarts die tussen 1997 tot 2022 zijn gesteld en van de wiskunde-ijkingsproeven voor wetenschappelijke richtingen op universiteit en hogeschool.” En alsof dat nog niet voldoende is, heeft Aerts op zijn eigen website ongeveer 7000 oefeningen geplaatst. Dit zijn interactieve oefeningen met Bookwidgets.

Boeken die wiskunde plezant maken

De gepassioneerde leraar ademt wiskunde. Maar hij beseft dat sommige jongeren nog een extra zetje nodig hebben. En daarom heeft Jozef Aerts zijn video’s en Bookwidgets uitgebreid met oefeningen op papier. En dat mag je toch wel een huzarenstukje noemen. Aerts: “ik heb alle onderwerpen per studiejaar samengevoegd in een boek, samen met de oplossingen. Het voordeel van mijn boeken is: één onderwerp op één blad: theorie, oefeningen en oplossingen staan op dezelfde pagina. In andere boeken staat alles door elkaar: theorie staat op bladzijde 14 , oefeningen staan op pagina 41 en oplossingen ergens op pagina 282. Ik heb boeken voor alle jaren en alle richtingen van het secundair onderwijs , zowel op papier als E-book. Let wel op: deze boeken vervangen niet de handboeken, maar zijn een extra hulp voor leerlingen en ouders en leerkrachten.”

Praktisch

‘Wiskunde in de 21ste eeuw”. Oefenboeken per richting en graad van het secundair onderwijs. En ook voor de toelatingsexamens tandarts en arts. Te verkrijgen via www.jozefaerts.com

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)