Select Page

Oprichtster van Jeugd 2000 werd onder massale belangstelling begraven

Oprichtster van Jeugd 2000 werd onder massale belangstelling begraven

In een bomvolle Sint Jozefkerk werd zaterdag afscheid genomen van Rosa Beckers. Zij was, samen met haar man Marcel Maes, oprichter van Jeugd 2000. En moeder van voormalig districtsraadslid Koen Maes.

De kerk in Deurne Zuid was volgestroomd met familie, vrienden, kennissen,… die allen afscheid wilden nemen van deze bijzondere vrouw. Rosa Maes is geboren (1934) en getogen in Borgerhout als 3de kind in een gezin van 11 kinderen. Ze liep school tot haar 13de en moest dan meehelpen in het grote gezin. In de Chiro leerde zij Marcel Maes kennen, ze huwden in 1956. Het jonge paar kwam in de buurt Vliegveld wonen, een buurt die na de oorlog in volle expansie was. Ze kregen vijf kinderen. Vrij snel zette de energieke vrouw zich in in de KAV en de parochie en kookte zij op de jaarlijkse Chirokampen. Daarnaast verkocht zij als volleerde marketingdame onderhouds- en schoonmaakproducten van FRAG, de voorloper van Ecovert. Zij bouwde een heel team verkopers uit. Zij was eveneens de eerste vrouwelijke skilerares in Vlaanderen, zowel bij skipiste Casablanca in Schilde als Zondal in Deurne en bij Intersoc in Zwitserland.

In 1977 richtten Rosa en Marcel de organisatie Jeugd 2000. Zij slaagden erin om een grote groep medewerkers aan te trekken en activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren tijdens de schoolvakanties. Zowel skivakanties in Maria Alm in Oostenrijk als watersportkampen in Gastes in Frankrijk. Duizenden kinderen heeft Rosa Beckers als zorgzame moeder op de vele buitenlandse vakanties opgevolgd. In hun privéleven bleef het echtpaar niet gespaard van tegenspoed. Twee van haar kinderen kwamen bij verkeersongevallen vroegtijdig om het leven. Het overlijden van haar man Marcel in 2015 was een keerpunt in haar actief bestaan. Sinds dan verbleef ze in het woonzorgcentrum Sint Jozef in Wommelgem waar ze op 17 december ll. zachtjes is heengegaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)