Select Page

Nieuw asielcentrum werd bezet

Nieuw asielcentrum werd bezet

Gistermorgen bezette een tiental leden van het Vlaams Belang en Voorpost het voormalige klooster waarin een asielcentrum wordt ondergebracht.

Gisteren drongen actievoerders van het Vlaams Belang en actiegroep Voorpost het leegstaand klooster tussen de Herentalsebaan en de Ergo de Waellaan binnen. Dit voormalig klooster en rusthuis van de ‘Dochters van het Heilige Hart’ is, nadat de zusters zijn verhuisd naar Rumst, verkocht aan een projectontwikkelaar. Die verhuurt het nu tijdelijk aan Fedasil (Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers) die 120 nieuwe asielzoekers, voornamelijk mensen met een beperking, onderdak wil geven. Dat is echter niet naar de zin van de actievoerders die vinden dat het gebouw eerder zou moeten worden gebruikt als opvang voor daklozen, of als een tehuis voor hoogbejaarde mensen of een school. Maar zeker niet voor vluchtelingen.

Vorige maandag had het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad ook al een motie ingediend om het stadsbestuur aan te sporen er bij de federale regering op aan te dringen dit asielcentrum niet te openen. Ze kregen behalve van de eigen fractieleden geen enkele steun bij de andere gemeenteraadsleden.

Gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) diende op haar beurt een motie in waarin aan de stad een coördinerende aanpak werd gevraagd. Waarbij de omwonenden zo goed mogelijk worden ingelicht en waarbij de nieuwe bewoners van het centrum zo snel mogelijk worden geïntegreerd in de samenleving. Ook deze motie werd niet weerhouden.

(Foto: Sandra Wintershoven)

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)