Select Page

Bomen tussen huizen en Ring zijn gesnoeid

Bomen tussen huizen en Ring zijn gesnoeid

Een aantal bomen langs het Ringfietspad achter de Ten Eekhovelei zijn gerooid. En daar is niet iedereen mee opgezet.

Dinsdag begon een aannemer in opdracht van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer met de kap van een aantal bomen en het verwijderen van de struiklaag langsheen het Ringfietspad, achter de Ten Eekhovelei. Volgens de woordvoerder van het Agentschap waren deze bomen ziek. Maar volgens Rebekka Deleu van de afdeling Schijnvallei van Natuurpunt, gebeurt de kap op een ongelooflijk slecht moment. De vrouw vertelde aan ATV dat momenteel de vogels bezig zijn met het zoeken van nestplaatsen. Deleu: “Vanaf 1 april mag er zelfs niet meer worden gerooid. Die vogels die deze plek hadden uitgekozen, blijven nu ontredderd achter.”

Ook een aantal bewoners zijn niet gelukkig. Iemand vertelde aan de regionale tv-zender dat ze vermoeden dat het een manoeuvre is om de druk op de mensen te verhogen om te verhuizen. Eerder had de stad Antwerpen al aangeboden de huizen van de eigenaars over te kopen.

(Foto’s: Lindsay Rosseau)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)