Select Page

Evangelisch Centrum te Deurne viert 50jarig bestaan

Evangelisch Centrum te Deurne viert 50jarig bestaan

Het Evangelisch Centrum te Antwerpen, de evangelisatiepost waaruit de Christelijke Gereformeerde Kerk van Antwerpen is voortgekomen, bestaat 50 jaar. Nu zondag 9 januari wordt om 10 u een herdenkings- en dankdienst gehouden.

Op 8 januari 1972 werd met een eerste kerkdienst het startsein gegeven voor het evangelisatiewerk in en om het Evangelisch Centrum. In die dienst ging Dominee Groeneveld voor, toen nog in zijn hoedanigheid als evangelist-gemeentestichter. Er waren vier personen aanwezig die gehoor gaven aan de uitnodiging voor de kerkdienst, die bekend gemaakt werd als Bijbellezing.

Sinds juni 2015 wordt de gemeente gediend door Dominee van Olst. In de dienst op volgende zondag, waarin ook het Heilig Avondmaal wordt gevierd, gaan Dominee Groeneveld en Dominee van Olst beide voor.

‘Met het Evangelie in de Bijbelstad’, een boek over geschiedenis van de gemeente en het evangelisatiewerk in Antwerpen, wordt ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum voor de halve prijs aangeboden. Slechts 9,50 en te bestellen bij Evangelisch Centrum Antwerpen-Deurne.

Evangelisch Centrum Deurne / Christelijke Gereformeerde Kerk Antwerpen, Boterlaarbaan 19-21, Deurne. www.ecdeurne.be Contact: info@ecdeurne.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)