Select Page

Bouw nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start dit jaar

Bouw nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start dit jaar

In Park Groot Schijn krijgen de jeugdverenigingen een eigen plek. De stad heeft een aannemer aangesteld om nieuwe jeugdlokalen, berging en buitenaanleg te realiseren.

In Park Groot Schijn start de ontwikkeling van de ‘jeugdkamer’. De eerste fase behelst de bouw van twee nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen VNJ en Scouts 17de Prins Albert. De groepen zullen werking en activiteiten apart ontplooien, het speelterrein rond de lokalen wordt gedeeld. De toekomstige lokalen bevinden zich naast de historische Master Schmidt-hoeve, waarin de Scouts 43ste Sint-Rumoldus huist, en worden uitgewerkt als bijgebouwen van de hoeve. Ook de bouw van een bergruimte en de buitenaanleg is voorzien. De aannemer start in het voorjaar.

De volgende stap is de renovatie van de Scinthoeve, op dezelfde site. Dit gebouw krijgt de functie van polyvalent jeugdhuis en fuifzaal. Momenteel zit dit project in de voorontwerpfase.

Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) besluit: “Het was een hobbelig maar boeiend parcours om met de jeugdverenigingen de plannen uit te tekenen en om tijdig te herlocaliseren uit pure noodzaak tot op het punt waar we nu staan. Zo blij dat de schop eindelijk de grond ingaat en dat beide groepen kunnen aftellen naar hun nieuwe lokalen. Ook de verdere uitwerking van het project is iets waar we naar uitkijken. Onze jongeren geven al jaren aan dat er een tekort is aan geschikte ruimte voor ontspanning en om te fuiven. Met de uitbouw van de Scinthoeve zal Deurne een polyvalent jeugdhuis en fuifruimte rijker zijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)