Select Page

Deurne krijgt een eigen radiozender

Deurne krijgt een eigen radiozender

Radio zal nooit verdwijnen. Dat wist rockgroep Queen al in 1983 toen ze het lied Radio Gaga uitbracht. En dat wordt bevestigd door de nieuwe zender Radio Rix die vanuit Deurne uitzendt.

De hele zomer lang wordt Cinema Rix een radiostation. Medewerkers van het cultuurcentrum zullen onder de bezieling van Chantal Boes elke donderdag van 9 u ’s morgens tot 9 u ’s avonds interessante programma’s en nog meer muziek brengen. “We richten ons naar de buurt en naar onze vrijwilligers. Eigenlijk richten we ons naar heel Deurne en waarom niet, ook daarbuiten.” vertelt Katrien Maes, communicatieverantwoordelijke. Radio Rix zal in niets te vergelijken zijn met andere radiozenders zoals StuBru of MNM. Maes: “We zijn ultra uniek in onze soort. We brengen geen nieuws of duiding. Het wordt een positief verhaal in deze bizarre tijden.”

Het zendschema is verdeeld in een aantal blokken met uitnodigende namen als ‘Ochtendgeluk met Boes en Maes’ of een programma over cultuur ‘Studio Vitalski’.  En verder ‘De Rixies’ met als veelbelovende ondertitel ‘Gluren bij de buren & roddelen op het roze podium’ en ‘Snack Marma-Rix’ over eten en drinken. En dit alles overgoten met veel muziek. De avond wordt trouwens afgesloten door DJ (ri)X, waarbij een DJ van dienst alles zal doen om deze donderdagen voorgoed in het geheugen te branden. Er zijn ook enkele tussenblokken die gevuld worden door ‘vaste partners’ maar Katrien Maes maakt zich sterk dat er ook plaats zal zijn voor ‘specialere gasten’.

Radio Rix te beluisteren en bekijken via www.radiorix.be  / www.mixcloud.com/live/radiorix/

RADIO RIX Community via www.facebook.com/groups/radiorix

Foto: (vlnr) Chantal Boes en Katrien Maes

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)