Select Page

Buurt lust geplande tramkeerlus niet

Buurt lust geplande tramkeerlus niet

Deze ochtend overhandigde een delegatie van actiegroep ‘Juiste Spoor’ op het stadshuis 1382 bezwaarschriften tegen de geplande keerlus in Deurne Zuid. Met de 353 online ingevulde bezwaren brengt dat de teller op 1735 handtekeningen. En dit in volle vakantieperiode.

Lode Daelemans van het “Juiste Spoor” geeft meer uitleg: “Wij zijn niet tegen een vernieuwde aanleg van de straten, maar wel tegen de aanleg van een nieuwe tramkeerlus. Die nieuwe keerlus kost enorm veel geld maar zorgt niet voor meer openbaar vervoer, integendeel. Ze zal worden gebruikt om tram 4, die voorheen tot Silsburg reed, in te korten. Als de keerlus wordt aangelegd gaat ook de verkeersveiligheid er serieus op achteruit. Dat is onaanvaardbaar in een drukke schoolomgeving.”

Daelemans gaat verder: “Ook 64 bomen, een stukje van het Te Boelaerpark, 57 parkeerplaatsen en de wekelijkse markt moeten wijken voor de nieuwe keerlus. De leefbaarheid en veiligheid in onze buurt gaan er sterk op achteruit als de keerlus er komt. Wij gaan hier niet mee akkoord en vragen dan ook een vernieuwde aanleg van de straten zonder keerlus. Mogelijke alternatieven voor een nieuwe keerlus moeten grondig worden onderzocht.”

“Hoe dan ook dienen de plannen te worden herbekeken,” besluit Daelemans: “Het brandweeradvies voor dit project is ongunstig. We weten dat de stad dergelijk advies niet zomaar naast zicht neerlegt, kijk maar naar de geplande aanleg van de Ter Rivierenlaan.”

Het openbaar onderzoek loopt nog tem 22/8. Meer info: www.juistespoor.be

Foto boven: overhandiging van 1382 bezwaarschriften

Foto onder: de delegatie van ‘Juiste Spoor” (vlnr) Lode Daelemans, Francis Barrea en Charlotte Willemsen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)