Select Page

Knip in Borsbeek zorgt voor overlast in Deurne Zuid

Knip in Borsbeek zorgt voor overlast in Deurne Zuid

Vanavond evalueert de gemeente Borsbeek de knip in de August Van Putlei. En dat wordt nauwlettend gevolgd door de bewoners van de buurten Eksterlaar, Unitas en Drakenhof in Deurne-Zuid.

Bewoner Jan Dirkx ziet met lede ogen aan hoe het verkeer in zijn buurt sinds de knip in de August Van Putlei in Borsbeek hand over hand toeneemt. Dirkx: “De gemeente Borsbeek heeft de knip geplaatst om het sluipverkeer bij hen tegen te gaan. Al die wagens zoeken nu een weg door de straten van onze buurt hier. Wij vragen al jaren tevergeefs om de zone 30 te handhaven. En daar krijgen we nu al dat sluipverkeer bovenop. Borsbeek maakt er een gevaarlijke cocktail van en dat in een buurt met verschillende scholen. En neem nu Unitas tuinwijk, oorspronkelijk bedoeld als een rustige buurt is het nu een gevaarlijke zone.”

Jan Dirkx is in de pen gekropen en heeft een brief geschreven aan het gemeentebestuur van de buurtgemeente. Met de niet mis te verstane boodschap: “Zoek een betere oplossing dan nu uw problemen door te schuiven naar onze wijk. Bovendien wordt de maatregel ook niet door iedereen in Borsbeek gesmaakt. En weet dat de actiebereidheid hier groot is.” Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) kan het district een beslissing van de gemeente Borsbeek om de knip te behouden niet ongedaan maken. Sekeris: “Maar dan gaan we wel bekijken hoe we de veiligheid en de leefbaarheid in de buurten Eksterlaar, Unitas en Drakenhof kunnen behouden en versterken.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)